boost:aanmaken_eenmalige_premie

Eénmalige premie aanmaken

U wenst een éénmalige premie aan te maken in Boost, omdat uw werknemer bv. een bonus krijgt voor het aanbrengen van een klant, extra geleverde inspanningen, etc. Deze dient niet automatisch gegenereerd te worden door Boost, maar enkel in de planning gezet te worden wanneer u het wil.

Maak eerst en vooral de premie aan in admin. Ga hiervoor naar Lijst > Premies & Kosten. Klik op het tabblad Premies en aansluitend rechtsboven op Nieuw.

Vul het scherm als volgt in:

• Code sociaal secretariaat: informeer bij uw beheerder naar de desbetreffende code
  • Naam: benoem de premie
  • Periodiciteit: geen periodiciteit
  • Zetel: indien enkel gebruikers die tot de zetel behoren deze premie mogen ingeven, vink dan het vakje aan
  • Ingave van volledige waarde toestaan: mag de premie enkel gebruikt worden op prestaties die uit hele getallen bestaan (dus geen prestaties van bijvoorbeeld 4,5 uur), vink dan het vakje aan
  • Nul-waarde toegestaan in de ingave van de prestaties: indien de premie ook kan toegekend worden wanneer de prestaties op nul staan, vink dan het vakje aan (standaard aangevinkt)
  • Feestdag: mag de premie gebruikt worden op een feestdag, vink dan het vakje aan

Eens de premie is aangemaakt, kan u ze gaan gebruiken in Boost zelf.

Ga in Boost naar de planning van de werknemer die recht heeft op de éénmalige premie. Van zodra de kwalificaties zijn toegekend aan de werknemer, kan u de P&K genereren.

Zoals blijkt uit onderstaand scherm, wordt de éénmalige premie niet gegenereerd door Boost. Logisch, gezien er geen periodiciteit aan werd toegekend:

Indien u aan deze werknemer de éénmalige premie wenst toe te kennen, volstaat het om op de groene plus te klikken onder Premies & onkosten en de premie te selecteren:

Boost maakt automatisch een lijn 'éénmalige premie' aan, waarna u het gewenste bedrag manueel kan ingeven:

• boost/aanmaken_eenmalige_premie.txt