boost:beheer_trajecten

Beheer Trajecten

Het Beheer van de trajecten werd verbeterd. De basis ervan vindt u hier terug.

Van zodra u binnen de signaletiek werknemer klikt op het tabblad Planning > Verplaatsing, worden de trajecten automatisch opgezocht, waardoor u niet langer op de knop hoeft te drukken.

Waar u voorheen 1 lijst ter beschikking had om de standaard verplaatsingskost automatisch voor het 1e traject te gaan inputten, kan u dit nu voor 3 trajecten doen, te weten:

• WN thuis → 1e KL
  • 1e KL → 2e KL
  • 2e KL → WN thuis

Selecteer de gewenste kost en klik op de groene pijl of selecteer ze alle 3 in 1 keer.

U heeft nu ook de mogelijkheid om aan te geven dat een werknemer geen recht heeft op de verplaatsingstijd tussen 2 klanten. Indien het geval, vink dan het vakje aan:

Of u nu de P&K genereert rechtstreeks via de planning of via het menu Hulpmiddelen, de verplaatsingstijd zal niet getoond worden in de planning.

Dmv van de filter, kan u, ipv alle beschikbare trajecten, de trajecten per week opvragen:

• Kies een datum in de week die u wil zien
  • Klik op Filter

Wenst u het aantal af te leggen km manueel te wijzigen, al dan niet beperkt in tijd, klik dan op het potlood-icoontje, rechts van het aantal km:

U krijgt volgend scherm te zien:

Wenst u dit bijvoorbeeld aan te passen naar 6 km voor een bepaalde periode, geef dan de data in, de juiste P&K en de nieuwe afstand. Klik aansluitend op 1 lijn toevoegen. Begindatum en afstand zijn noodzakelijk. Vult u deze niet in, wordt er geen lijn toegevoegd.

Bijvoorbeeld:

Klikt u op 1 lijn toevoegen en vervolgens op Terug, krijgt u dit te zien:

U kan ten allen tijde de wijziging nog aanpassen of verwijderen.

Het aantal km dat berekend wordt tussen het adres van de werknemer en de klant, is gebaseerd op de Verblijfplaats en niet het adres van de wettelijke woonplaats. Beide zijn terug te vinden in de signaletiek.

• boost/beheer_trajecten.txt