boost:rtf-bestand_aanmaken

RTF-bestand aanmaken

Alvorens men effectief aan de slag kan met het RTF-bestand, dient men deze add-in in Word te voorzien.

Pak volgend zip-bestand uit: Template.

Dit bevat het bestand: RTFTemplate.dot. Bewaar het .dot-bestand op uw harde schijf en plaats het in volgende map:

• C:\Documents and Settings\aangelogde_user\Application Data\Microsoft\Word\STARTUP

Eens u dat heeft gedaan, krijgt u volgend extra tabblad in Word:

U zal ook volgend bericht krijgen in Word:

• Klik op Opties
  • Geef aan dat de inhoud mag geactiveerd worden (2e vakje aanvinken)
  • Klik op OK

U heeft zonet de macro's in Word geactiveerd en kan nu de RTF-velden gaan gebruiken op het document.

Ga naar het nieuw aangemaakte tabblad Add-ins en klik er op Beschikbare XML-velden:

Een popup zal u naar het bestand vragen, dat u er in dient op te laden:

Dit is het bestand dat u hier terugvindt: Credit Management (sla het getoonde zip-bestand bij het configuratiebestand op uw harde schijf op!). Eens het correcte bestand geüpload, geeft de popup dit in het groen weer:

Klikt u nu nogmaals op Beschikbare XML-velden, dan wordt er een nieuwe tool getoond:

Klik op het veld dat u wenst weer te geven in Word en vervolgens op Insert Field.

De uitleg van de velden is hier weergegeven (Open het Excel-bestand).

OPMERKING: U kan het veld steeds verwijderen in Word, echter niet aanpassen. Voeg dus geen gegevens toe aan het veld zelf of wis er niets in, gezien Boost dan het veld letterlijk overneemt ipv het te vervangen door de inhoud die er moet komen te staan!

Een document met al de beschikbare velden vindt u hier.

Pas het document aan naargelang uw voorkeur (denk aan een logo, het juiste onderwerp, …) en laadt het vervolgens in admin op. U kan het document nu gebruiken in Boost.

• boost/rtf-bestand_aanmaken.txt