isi:isi_in_een_windows_64-bits_omgeving

ISI in een Windows 64-bits omgeving

• Visual Foxpro 8.0 is niet gecertifieerd voor een 64-bits omgeving
  • De applicatie kan uitgevoerd worden in een XP-compatibiliteit (32-bits) maar kan toch enkele stoornissen vertonen (schermen en traagheid in de queries).
  • Wegense deze renden raden wij aan om voor ISI nog niet over te stappen naar een 64-bits omgeving, wij zoeken naar een oplossing en gaan beginnen aan een testfase onder Visual Foxpro 9.0 (deze werd gecertifieerd voor Windows7 en alle 64-bits-omgevingen)
  • De import/export-module werkt standaard met het compressie-programma Pkzip en Pkunzip
    • Deze twee programma's zijn 16-bits applicaties
    • Hun werking werd nog gegarandeerd in een 32-bits omgeving maar niet meer in een 64-bits omgeving
  • Oplossing :
    • In ISI kan er gebruik gemaakt worden van het compressieprogramma BsZip
      • Deze applicatie werkt perfect in een 64-bits omgeving
      • De bestanden pkzip.exe en pkunzip.exe moeten wel in de root-directory van ISI aanwezig blijven ook al worden ze niet meer gebruikt. Er wordt een controle uitgevoerd op hun aanwezigheid.
      • De functionaliteit met BsZip kan eenvoudig geactiveerd worden via de parameters van ISI
        • File / Codes / Intern / Parameters
          • Kies de module import/export
          • Activeeer de optie Gebruik van library BSZIP
          • Herstart ISI
  • isi/isi_in_een_windows_64-bits_omgeving.txt