isiweb:werking

Vanuit ISIWEB kunnen er klant- en factuurgegevens verwerkt worden om te integreren in een boekhoudpakket. Dit verloopt altijd via een extern programma, dat de gegevens vanuit ISIWEB verwerkt en in een bestandsformaat zet dat door het boekhoudpakket wordt opgelegd. Om de gegevens in het boekhoudpakket te krijgen, zijn er 3 stappen noodzakelijk:

• Export van de gegevens uit ISIWEB
  • Importeren en verwerken van de gegevens via de Accounting-Offline applicatie
  • Versturen van de gegevens naar het boekhoudpakket
Export van de gegevens uit ISIWEB

De export van de gegevens uit ISIWEB verloopt als volgt:

• Kies in het menu Interim > Exportgroep boekh.
  • In het scherm dat vervolgens wordt getoond, kiest men voor Nieuw
  • Geef een factuurdatum in en selecteer het betrokken uitzendkantoor. Klik vervolgens op Bewaren om het bestand te genereren.
  • Er wordt een lijst getoond met alle reeds gegenereerde boekhoudkundige prestatiebestanden. Het laatste bestand staat steeds bovenaan. Indien men het bestand wenst te schrappen of te wijzigen, is dit nu nog mogelijk (icoontjes achteraan). Indien het bestand correct werd gegenereerd, kan men kiezen om het bestand te exporteren.
  • Eens men op “Ja” heeft geklikt om het bestand effectief te exporteren, verschijnt er een popup, met vraag om het bestand te openen of op te slaan. Kies voor het laatste en sla het zip-bestand op in een folder naar keuze op de computer (bv: X:\isiweb\ZipFiles).
Importeren en verwerken van de gegevens via de Accounting-Offline applicatie

Eens men de gegevens uit ISIWEB heeft geëxporteerd en opgeslagen op de computer, kan men van start gaan met de import en de verwerking ervan:

• Ga naar de folder waar de net aangemaakte zip-file werd geplaatst en klik met de rechtermuisknop op het bestand. Kies vervolgens voor “Extract all”. Op deze manier zijn de klant- en factuurgegevens apart beschikbaar.
  • Maak een Remote Desktop verbinding op de server en dubbelklik op “ISIWEB TO CUBIC”, waardoor de applicatie “Off-line Account Interface” zal opgestart worden.
  • Klik in het getoonde venster op het tabblad Klanten en kies vervolgens Importeren. Selecteer het bestand “Customers.xls” in de aangemaakte folder
  • Vervolgens klikt men op het tabblad Verkopen en klikt men opnieuw op Importeren. Deze keer selecteert men het bestand “Invoices.xls” in de aangemaakte folder
Versturen van de gegevens naar het boekhoudpakket

Na de import en verwerking van de gegevens, kan men deze gegevens doorsturen naar het boekhoudpakket:

• Klik op het te versturen bestand (in het tabblad Klanten) en vervolgens op Verzenden. Deze gegevens zullen nu in het correcte formaat gezet worden en verstuurd worden naar het boekhoudpakket
  • Idem voor de factuurgegevens, die zich in het tabblad Verkopen bevinden
  • Klik op Exit eens alle acties uitgevoerd zijn
  • isiweb/werking.txt